Joković- Gjorgjiev: Nastaviti uspješnu saradnju Ministarstva poljoprivrede i UN agencija

Saradnja između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i agencija Ujedinjenih nacija je uspješna i izuzetno važna za poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori, i u narednom periodu će se neizostavno dodatno unapređivati, ocijenjeno je na sastanku ministra Vladimira Jokovića sa vršiocem dužnosti rezidentnog koordinatora UN u Crnoj Gori Vladimirom Gjorgjievim.

Joković je izrazio dobrodošlicu i zadovoljstvo povodom njihovog prvog susreta.

“Naglasio je strateški cilj Crne Gore, a to je pridruženje Evropskoj uniji, uz nadu da će Crna Gora postati njena prva naredna članica, ističući istovremeno važnost nastavka uspješne saradnje Ministarstva sa UN agencijama”, navodi se u saopštenju.

Posebno je istaknuto da je potrebno usmjeriti dodatnu podršku i pažnju ka razvoju sjevera Crne Gore.

Joković je pohvalio dosadašnje postignuće u saradnji sa UN agencijama i izrazio spremnost za nastavkom zajedničkih aktivnosti u pravcu razvoja crnogorske poljoprivrede.

Vršilac dužnosti rezidentnog koordinatora UN u Crnoj Gori Vladimir Gjorgjiev zahvalio je Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i izrazio nadu za njeno dalje unapređenje.

Pohvalio je aktivno učešće Ministarstva u globalnim inicijativama UN, kao što su Samit o hrani i Konferencija o vodi tokom 2023. godine.

“Crna Gora ima prostor da intenzivira rad na diversifikaciji privrede gdje oblast poljoprivrede nesumnjivo ima veliki potencijal, još uvijek nedovoljno iskorišten. Tim Ujedinjenih nacija u zemlji je odlučan da nastavi sa strateškom podrškom u toj oblasti, shodno Zajedničkom okviru saradnje 2023-2027. kojim je definisana saradnja Crne Gore i Ujedinjenih nacija u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja, čijim ispunjavanjem zemlja ostvaruje napredak na putu ka Evropskoj uniji”, kazao je Gjorgjiev naglašavajući visok stepen usklađenosti Agende održivog razvoja do 2030. i procesa pristupanja EU.

Foto: Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA