Jokić: Nećemo dozvoliti sprovođenje etničkog inženjeringa

U uređenim državama širom svijeta popis stanovništva je izuzetno važan statistički alat koji koriste države u razne svrhe poput određivanja glasačkog prava, uređivanja poreske ili ekonomske politike, kreiranja različitih strategija razvoja i slično. Nažalost, država Crna Gora poslije nešto više od tri godine urušavanja svega što se moglo urušiti, najmanje je uređena država sa izgrađenim sistemom u bilo kojoj oblasti, rekao je član Glavnog odbora DPS Crne Gore i sekretar Opštinskog odbora DPS Berane Stefan Jokić.

Prema njegovim riječima, kreiranje haosa u svim institucijama, sa jasnom namjerom da se ponište sva ranija dostignuća države na unutrašnjem i spoljašnjem planu, samo su bili pripremanje terena za veliko finale – održavanje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2023. godine.

„Održavanje popisa kojem prethodi brutalna zloupotreba državnih institucija, totalno odsustvo svih mehanizama kontrole nad čitavim procesom i značajan upliv mentorstva i logistike sa adresa izvan Crne Gore, za cilj imaju samo jedno, potiranje građanskog karaktera Crne Gore i njena nacionalna homogenizacija. Održavanje popisa u nestabilnoj političkoj situaciji koju Crna Gora živi već duže vrijeme, sa odsustvom usklađenosti domaćih pravnih propisa sa međunarodnim standardima iz ove oblasti, uz izbor popisivača i instruktora po partijskoj pripadnosti, bez uvida u podatke koji se budu prikupljali na terenu, u krajnjem bi dalo bezvrijedne, fingirane i neupotrebljive podatke koji bi jedino išli u korist pretedentima na Crnu Goru i njihovim slugama i izvršiocima radova sa domaće političke scene“, navodi Jokić.

Kako je dodao, „odgovor na sve okolnosti koje degradiraju čitav proces popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2023. godine, može biti isključivo sljedeći – ili će se stvoriti uslovi za održavanje istog ili ga neće biti“.

„Po ovim uslovima ga ne smije i neće biti za sve one koji žele dobro Crnoj Gori, koji ovu državu doživljavaju kao svoju domovinu i koji nipošto neće dozvoliti prekrajanje građanskog karaktera naše države i sprovođenje etničkog inženjeringa nakon kojeg će Crnogorci postati najugroženija nacija u Crnoj Gori“, zaključio je Jokić.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA