„Jedinstvo i odgovornost prema građanima temelji na kojima će se graditi nova vizija“

U Gusinju  juče je održana mini tribina u sklopu unutarpartijskih lokalnih izbora u Demokratskoj partiji socijalista, na kojoj se obratio potpredsjednik partije Abaz Dizdarević.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz partije, govorio je o periodu prethodne tri i po godine kroz koje je prošla naša država, ukazao da Crne Gore nema ako ne bude građanski orjentisana i uređena, te konstatovao da je DPS, kao “emancipatorska i državotvorna partija, jedini garant sigurnosti i opstanka naše države”.

Govoreći o ovom izbornom procesu u partiji Dizdarević je kazao da reforme nijesu samo sistemske i personalne promjene, nego, kako je pojasnio, da one predstavljaju jedan novi način pristupa politici, a sve u skladu sa izazovima koji su pred nama ali i političkim ciljevima koje je u svom programu zacrtao DPS i ispred sebe postavio kao prioritet.

Kao kandidat za predsjednika Opštinskog odbora DPS Gusinje, okupljenom članstvu partije obratio se Demir Bajrović, koji je na početku iskoristio priliku i pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitao nastupajući Ramazan a vjernicima katoličke vjeroispovijesti današnji Uskrs.

“Moja kandidatura izraz je odgovornosti prema partiji kao i prema Gusinju, koje se nalazi u ozbiljnim problemima. Jedinstvo, otvorenost i odgovornost prema građanima temelji su na kojima ćemo graditi novu viziju u našem Opštinskom odboru sa jasnim prioritetom daljeg jačanja partijske mreže”, rekao je Bajrović.

U nastavku svog obraćanja ukazao je da je i nakon smjene vlasti Klub odbornika DPS na sjednicama lokalnog parlamenta svojim ukupnim djelovanjem pokazao pun demokratski kapacitet, jer su, kako je dodao, podržali sve važne odluke koje se tiču razvoja Gusinja.

“Vjerujem da ćemo počev od narednih lokalnih izbora donijeti odluke koje će Gusinju garantovati stabilnost i razvoj. U Gusinju naša partija stoji čvrto kao bedem, kao najjača politička partija, kojoj su građani dali puno povjerenje na prethodnim izborima. Zbog svega toga potrebno je da svi mi i u narednom periodu odlučno stanemo u odbranu te izborne volje, te da zajednički nastavimo borbu za dobrobit i interese naših sugrađanki i sugrađana”, saopštio je kandidat za predsjednika OO DPS Gusinje.

Na kraju, osvrnuo se i na rezultate posljednjih istraživanja koja su pokazala da je DPS ubjedljivo najjača partija na crnogorskoj političkoj sceni, a zatim i nadovezao na izazove partije u Gusinju.

“Naš odbor je pokazao da imamo snagu, želju i sve profesionalne i kadrovske sposobnosti za izazove koji nas isčekuju. Upravo zbog toga sa jako puno optimizma i vjere kandidovao sam se za predsjednika OO, uvjeren da ćemo dobrim rezultatom naše partije na narednim lokalnim izborima stvoriti osnovne preduslove za stabilizaciju političkih prilika u Gusinju. Pozivam sve članove DPS-a u našoj opštini, da 6. aprila slobodno izraženom voljom i svojim učešćem u ovom procesu, daju doprinos daljeg napretka u razvoju Gusinja”, zaključio je Bajrović.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA