Janović: URA da se ne krije iza Fidelity consultinga

Vrlo je jasna namjera političkog subjekta GP URA da svojim amandmanima obesmisli budžet i odloži njegovo izglasavanje, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Tonći Janović.

On je kazao da je najvažnije od „političkih igara i licemjernih poruka upravo njegovo izglasavanje“.

Dodao je da je tako postignut prvi u nizu ekonomskih ciljeva njihovog programa, a to je da građani konačno imaju socijalnu sigurnost i realna očekivanja od  kapitalnog dijela.

„Svima je jasno da je URA za godinu i po mogla postići sve ono sto je amandmanima predlagala i da ostvari kroz svoj kapitalni budzet. Naprotiv, ostvaren je tek na nivou od 60 odsto, što je odličan pokazatelj njihove sposobnosti, znanja i zalaganja i u krajnjem dobrih namjera“, stoji u saopštenju PES-a.

Kako je kazao Tonći Janović, sve to se prepoznaje i u momentu potpisivanja Granskog kolektivnog ugovora (GKU) sa prosvjetarima, baš onda kada su shvatili da neće biti dio vlasti i da bi napravili opsti metež i doveli u zabludu kako sindikate tako i prosvjetare.

„Krijući se iza Fidelity Consultinga danonoćno napadaju PES pokušavajući da ospore program Evropa sad jer su i sami svjesni da je počela realizacija i da će već od januara,  povećanjem minimalne penzije na 450 eura, prve benefite osjetiti preko 74.000 penzionera“, dodao je Janović.

Rekao je da točak ekonomskog prosperiteta ne mogu da zaustave jeftinim botovima i medijskim spinovima.

„Sjedite, relaksirajte se i posmatrajte način na koji implementacija Evropa sad 2 teče i radujte se zajedno sa građanima Crne Gore“, naveo je Janović.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA