Janović: U DPS-u ima ljudi koji treba da odu iz partije i po dubini i po širini

Član Predsjedništva i poslanik DPS-a Nikola Janović je u razgovoru za dulist.hr najavio da će se uskoro održati stranački izbori.

“DPS je stranka koja je 90-tih sačuvala mir uz Crnoj Gori, i napravila otklon od pogubne politike Slobodana Miloševića. U DPS-u je bilo ljudi, a ima ih i danas koji iz partije treba da odu i po dubini i po širini”, rekao je on između ostalog.

Prema njegovim riječima i dalje unutar partije nema spremnosti da se napravi reforma u nekom pristupu i načinu razmišljanja.

“Mislim da to mora da se uradi jer je DPS noseći stub građanskog bloka Crne Gore”, kazao je Janović.

Nakon nedavnih izbora Janović se našao kao opozicioni poslanik DPS-a u novom sastavu crnogorskog parlamenta. U razgovoru otvoreno komentariše novu vladu, ali i smjer kojim Crnu Goru vodi premijer Milojko Spajić, ali i predsjednik tamošnje Skupštine, Andrija Mandić. Dotakli su se i pitanja koliko se Crna Gora udaljava od Europe, jesu li im izgledi za ulazak u Evropsku uniju smanjeni i kakav je odnos prema NATO-u?

On je komentarisao situaciju oko dva najzloglasnija klana u ovom dijelu svijeta, nastala upravo u njegovom rodnom gradu – škaljarski i kavački te ko bi se trebao s njima obračunati kako bi se suzbio kriminal. Što misli o skorašnjem popisu stanovništva Crne Gore, emisiji Andrije Jarka o ubistvu novinara Iva Pukanića, kojeg je trag odveo sve do Crne Gore, te hoće li na izborima preuzeti stranku DPS koju je gotovo tri decenije vodio Milo Đukanović.  

foto:dulist.hr

NIKŠIĆ PROGNOZA