Jakić: Riješiti nepravilnosti i nedoumice vezane za sprovođenje popisa

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić kaže da je današnji sastanak sa premijerom bio vrlo važan i konstruktivan.

„Ono što je obilježilo čitav sastanak jeste da još ima mnogo problema i nedoumica vezanih za popis. Mnogi predstavnici lokalnih uprava su iznijeli dileme i probleme sa kojima se suočavaju. Jedan zaključak je bio da predstavnici MONSTAT-a već sjutra posete opštine kako bi pokušali da riješe te dileme i probleme. Ono što je, čini mi se, zajednički stav svih i razmišljanje svih nas jeste da popis treba da se sprovede na kvalitetan način i da se riješe sve ove nepravilnosti kako bismo došli do kvalitetnih podataka koji su potrebni za razvoj naše zemlje“, kazao je Jakić.

On navodi i da je na sastanku saopšteno da će popis početi 30. novembra.

„Međutim, postoji mogućnost produžetka ukoliko se sve ne sprovede, ali ono što je najvažnije je da se sve tehničke i pravne nedoumice riješe. Imamo dodatno vrijeme na raspolaganju da se to uradi. Nadam se da ćemo raditi naporno kako bismo zaista riješili sve te nepravilnosti i vidimo šta nam nedostaje“, kazao je Jakić.

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović kaže da je današnji sastanak potvrdio da održavanje popisa nije bilo moguće u terminu kada je to predvidjela prethodna vlada. On navodi i da je premijer Spajić poručio da će prihvatiti određene zahtjeve koji su predstavljali smetnju državanju popisa i koji bi doveli upitnosti rezulatat.

„Vjerujem da u dijalogu možemo doći do rješenja koja će rezultirati kredibilnom podacima“, kazao je Canović, koji nije želio da govori o tome da li popis može da počne 30. novembra.

Podsjetimo Spajić je ranije sastao sa predstavnicima opozicije, NVO sektora, kao i sa predstavnicima nacionalnih vijeća.

foto:gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA