„Jačanje saradnje i zajedničke aktivnosti u interesu kvaliteta života građana Ulcinja i Bara“

Rad na zajedničkim projektima, kao i aktivnosti usmjerene na rješavanje prepreka i izazova sa kojima se suočavaju Ulcinj i Bar, teme su sastanka predsjednika tih Opština, Gencija Nimanbegua i Dušana Raičevića, sa saradnicima.

Inicijativa je potekla od prvog čovjeka Ulcinja, a sagovornici su, kako je saopšteno, razmatrali pitanja unaprjeđenja  saobraćajne infrastrukture, turizma i valorizacije turističkih potencijala, s posebnim fokusom na rijeku Bojanu i područje Skadarskog jezera kao očuvanog prirodnog bogatstva.

Nimanbegu je na Fejsbuk nalogu saopštio da je dogovoreno da dvije opštine rade na jačanju administrativnih kapaciteta, te da su razmatrane konkretne mogućnosti za unapređenje turističkih potencijala i saradnje.

„Posebno je naglašen značaj ovakvih susreta za još snažnije povezivanje dva grada koja su kroz istoriju čvrsto povezana. Dogovoreno je da ovakvi susreti postanu redovna praksa, kako bi se efikasnije rješavali svakodnevni problemi i izazovi sa kojima se suočavajugrađani Bara i Ulcinja“, kaže Nimanbegu. 

Sastanku je prisustvovala predsjednica ulcinjske gradske Skupštine Ivana Popović.

Foto: Screenshot/Facebook

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA