„Izjava Vučića neistinita i šovinistička, grubo miješanje u unutrašnje stvari naše zemlje“

Današnja izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kako neko ko hoće da udje u vladu Crne Gore „mora da kaže sve najgore o Srbiji “ i da u Vladu Crne Gore ne može “ neko ko je Srbin i ko nije opsovao Beograd „, ne samo da je neistinita i šovinistička, nego predstavlja i grubo miješanje u unutrašnje stvari naše zemlje.

Nacionalna albanska unija (NAU) osudjuje takvo ponašanje srbijanskog predsjednika i očekuje da to isto učine i svi oni koji su dali podršku budućoj 44.vladi Crne Gore, pogotovo čelnici koalicije “ Za budućnost Crne Gore “ (ZBCG) koje bije glas da su produžena ruka Vučića u našoj državi.

– Mi smo podržali buduću vladu Crne Gore na čelu s liderom Pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem da bi samostalno i suvereno odlučivala o evropskom,evroatlantskom i dobrisusjedskom, dakle prozapadnom putu naše države a ne da joj mentoriše bilo koji Alesandar, mali ili veliki – navodi se u saopštenju NAU čiji je lider Ferhat Dinoša.

Necivilizacijska i šovinistička logika i logistika neće imati mjesta u državnom biću i multietničkom društvu Crne Gore, poručuju iz NAU.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA