Izborna komisija Glavnog grada odbila sve prigovore na izborni dan

Dva prigovora Pokreta Naprijed Vuka Kadića su djelimično prihvaćena pa su dva glasa iz nevažećih upisana kao važeći. Crnogorska evropska partija je povukla prigovor, saopštio je Vladimir Filipović, predsjdenik Izborne komisije Glavnog grada.

Izborna komisija Glavnog grada odbila je sve prigovore pristigle na tok izbornog dana lokalnih vanrednih izbora 29. septembra. Ukoliko podnosioci budu nezadovoljni mogu se obratiti Državnoj izbornoj komisiji, što praktično znači da se prolongira proglašenje konačnih rezultata kada počinju da teku rokovi za formiranje novog saziva Skupštine Glavnog grada.

– Dva prigovora Pokreta Naprijed Vuka Kadića su djelimično prihvaćena pa su dva glasa iz nevažećih upisana kao važeći. Crnogorska evropska partija je povukla prigovor – saopštio je za „Dan“ Vladimir Filipović, predsjedenik Izborne komisije Glavnog grada.

Kadić je sinoć uoči sjednice IK-a saopštio da su podnijeli 15 prigovora za 15 biračkih mjesta na kojima su, kako je naveo, pronašli neregularnosti tokom izbornog procesa. Pokret Naprijed na održanim izborima u nedjelju nije prošao cenzus.

Nakon isteka roka za podnošenje prigovora iz Pokreta Naprijed oglasili su se saopštenjem u kojem „kategorički odbacuju sve medijske spekulacije i napade onih koji su 30 godina vladali Crnom Gorom, o navodnom učešću te liste u bilo kakvom izbornom inženjeringu“.

Jedan od prigovora se odnosio na situaciju zbog koje je predsjednik Izborne komisije Glavnog grada podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika biračkog odbora. Radi se o glasačkom mjestu 27 u Doljanima. Juče je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo predmet protiv predsjednika biračkog odbora.

Predsjednik biračkog odbora Petar Globarević nije želio da komentariše situaciju oko nestanka biračkog spiska, ali ni to da li su ga nadležni organi saslušavali.

Foto: Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA