„Crna Gora na pravom putu da postane naredna članica EU“

Ministar vanjskih poslova (MVP) Filip Ivanović razgovarao je danas, u odvojenim susretima, sa novoimenovanim nerezidentnim ambasadorima Kipra – Andreasom Fotiuom i Novog Zelanda – Žaklin En Frizel.

Iz tog vladinog resora naveli su da tokom sastanka sa Fotiuom, izraženo je obostrano zadovoljstvo kvalitetom prijateljskih odnosa koje Crna Gora i Kipra ostvaruju u kontinuitetu.

“Bilo je riječi o vanjskopolitičkim prioritetima Vlade Crne Gore, sa posebnim akcentom na ostvarenje punopravnog članstva u EU, te ocijenjeno da je Crna Gora na pravom putu da postane prva naredna članica Unije”, navedeno je u saopštenju MVP.

Takođe, kako dodaju, obostrano je iskazana otvorenost i spremnost da se, u predstojećem periodu, bilateralna saradnja dodatno unaprijedi i dinamizira.

U razgovoru sa ambasadorkom Žaklin En Frizel, ocijenjeno je da Crna Gora i Novi Zeland, kao dvije geografski udaljene zemlje, dijele zajedničke vrijednosti multilateralizma, globalnog mira i sigurnosti, koje predstavljaju osnov za dalje jačanje saradnje u oblastima od obostranog značaja.

Na toj liniji, Ivanović izrazio je uvjerenje da će veoma dobri odnosi dvije države biti dodatno ojačani tokom mandata novoimenovane ambasadorke.

Foto: MVP

NIKŠIĆ PROGNOZA