Ivanović: Crna Gora još jednom pokazala da je konstruktivan partner

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Filip Ivanović učestvovao je danas na ministarskom savjetu OEBS-a.

„Nakon dva prilično dinamična dana upravo je završen Ministarski savjet OEBS-a, i ono što je dobra i pozitivna poruka jeste da se na kraju ipak došlo do kompromisnog konsenzusa. Taj kompromisni konsenzus će omogućiti nesmetano funkcionisanje organizacije u narednom periodu, ali je takođe potvrdio da su razgovor, dijalog i kompromis ono što treba baštiniti čak i u momentima krize i neslaganja, poručio je Ivanović.

On je naveo da je crnogorska delegacija imala aktivnu i konstruktivnu ulogu u ovim događanjima, te dala doprinos, a da je Ivanović kao šef delegacije, danas imao bilateralne sastanke sa ministrima vanjskih poslova Azerbejdžana i Jermenije.

Ivanović je kazao da se sreo i sa generalnom sekretarkom OEBS-a, kao i sa predstavnicom za slobodu medija, a naša delegacija je takođe prisustvovala događaju koji je bio posvećen borbi protiv nasilja nad novinarkama u onlajn prostoru.

„Mogu reći da je naše učešće na ovom sastanku bilo vrlo uspješno, da je Crna Gora još jednom pokazala da je konstruktivan partner i da je posvećena izgradnji aktivne i kredibilne uloge u multilateralnim organizacijama“, saopštio je Ivanović.

Foto: MVP

NIKŠIĆ PROGNOZA