Ivanović: Crna Gora baštini i promoviše vrijednosti UN i multilateralizma

Crna Gora izuzetno vrednuje saradnju sa Ujedinjenim nacijama, i u sklopu svojih diplomatskih aktivnosti baštini i promoviše vrijednosti Ujedinjenih nacija i multilateralizma, kazao je potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović prilikom sastanka sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, tokom  radne posjete Njujorku povodom održavanja generalne debate 79. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ivanović je dodao da je u tom smislu,  za male zemlje posebno važna aktivnost u okviru sistema Ujedinjenih nacija.

“Generalni sekretar Gutereš je zahvalio Crnoj Gori na podršci koju pruža ideji multilateralizma i sistemu Ujedinjenih nacija. Imajući u vidu aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeni svijet, posebno imajući na umu agresiju Rusije na Ukrajinu, ratove u Gazi i Sudanu, te rastući uticaj klimatskih promjena na biodiverzitet, Gutereš je istakao da Crna Gora uspješno napreduje ka implementaciji ciljeva održivog razvoja”, navodi se u saopštenju kabineta potpredsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove.

Kako su zaključili, Ivanović je upoznao generalnog sekretara Gutereša sa aktuelnim momentom u procesu pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom, ističući komplementarnost procesa pristupanja Evropskoj uniji i zajedničkih razvojnih projekata koje Crna Gora radi sa Ujedinjenim nacijama.

Foto: Vlada Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA