Istraživanje britanske agencije: PES 44 odsto, DPS 20, DF 17, Demokrate i URA po 6

Prema nedavnom istraživanju britanske agencije “Redfield & Wilton Strategies” Pokret Evropa sad ( PES) na predstojećim parlamentarnim izborima imaće podršku 44 odsto građana sa pravom glasa u Crnoj Gori.

 Istraživanje je rađeno u period od 10-14. aprila  ove godine, a, kako navode, na uzorku od  1.108 birača sa pravom glasa u Crnoj Gori.

Na pitanje iz ankete “Ako bi sjutra bili parlamentarni izbori,za koju bi stranku, ako bilo koju, glasao? 20 odsto anketiranih je odgovorilo da bi do bila Demokratska partija socijalista (DPS), što je za 24 procenta manje od PES-a.

Na trećem mjestu je Demokratski front (DF) sa 17 odsto podrške, Demokratska Crna Gora šest koliko i Pokret URA.

 Anketa britanske agencije pokazala je i da se 24 odsto građana izjasnilo da bi najviše željeli da budući premijer Crne Gore bude lider PES-a Milojko Spajić, a 11 odsto na toj poziciji bi željelo da ostane Dritan Abazović.

 Da će Spajić biti sledeći premijer Crne Gore smatra 40 odsto anketiranih.

 “Kada se od Crnogoraca traži da navedu jedno pitanje koje će najviše odrediti kako će glasatina parlamentarnim izborima 11. juna 28 odsto navodi zaposlenje i plate, a zatim 23 odsto ekonomski razvoj,  8 odsto navodi korupciju.  Nijednu drugu temu ne bira više od 5 odstoispitanika. 43 odsto ocjenjuje stanje crnogorske privrede kao loše. Samo 10 odsto navodi stanje u privredi kao dobro. Partijsko povjerenje o pitanjima: – Evropa sada je stranka od najvećeg povjerenja po svim pitanjima, a posebno po ekonomiji”,navedeno je između ostalog u istraživanju.

 Detalje istraživanja britanske agencije “Redfield & Wilton Strategies” možete pogledati u dokumentu koji slijedi: 

2 komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Takav smo mi narod,odmah prelijećemo među pobjednike,mentalitet je u pitanju,ode DPS u zasluženu penziju,sa svojim bivšim liderom.

[…] Prema nedavnom istraživanju britanske agencije “Redfield & Wilton Strategies” Pokret Evropa sad ( PES) na predstojećim parlamentarnim izborima imaće podršku 44 odsto građana sa pravom glasa u Crnoj Gori. […]

NIKŠIĆ PROGNOZA