Istraživanje: Blizu dvije petine građana smatra da Milatović ne treba da podnese ostavku na partijske funkcije

Blizu 2/5 građana smatra da Jakov Milatović ne treba da podnese ostavku na partijske funkcije u Pokretu Evropa sad nakon inauguracije za predsjednika Crne Gore, a više od 1/3 da treba, dok preko 1/4 nema stav. Oko 60% očekuje od njega da bude predsjednik svih i da zastupa interese cijeline, pokazalo je istraživanje agencije Damar i Smart Balkans, koje je objavio Centar za građansko obrazovanje (CGO).

Ovo istraživanje je pokazalo da je za više 1/3 ispitanika razlog izbornog poraza Đukanovića je jer je bio predugo na vlasti.

– Približan broj cijeni da je kreirao sistem u kojem se i sam obogatio i dopustio rast organizovanog kriminala, a ostali vide uticaj trećih strana, lošu kampanju, izostanak podrške Zapada. U fokusu rada nove Vlade treba da budu poboljšanje životnog standarda i ekonomske stabilnosti, borba protiv organizovanog kriminala i EU integracije. Iako dominantno žele u Evropsku uniju, građani/ke su sve skeptičniji da će se to brzo desiti, pa 1/5 čak smatra da nikad neći ući  EU – navode iz CGO-a.

Foto: CGO

NIKŠIĆ PROGNOZA