„Intenzivirati parlamentarnu saradnju Crne Gore i Turske“

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Duško Stjepović održao je danas sastanak sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom.

Predsjednik Odbora Stjepović, kako navode u saopštenju, ukazao je da uspjeh naše države u procesu evropskih integracija može biti od značaja i za partnersku državu Tursku, sa kojom dijelimo strateške ciljeve.

On je podsjetio na nedavno formiranje Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Republikom Turskom, uz ocjenu da će ista pružiti dodatni doprinos u jačanju međusobnih veza.

Stjepović je ukazao da ogroman broj iseljenika iz Crne Gore koji živi u Turskoj predstavlja dodatni razlog za dalje unapređenje već kvalitetne i konkretne saradnje dviju država. Stjepović je iskoristio ovu priliku da pozdravi uspješnu realizaciju vrijednih projekata od strane Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA).

Ambasador Kalkavan čestitao je Crnoj Gori na dobijanju pozitivnog Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), te ocijenio da je ovakav uspjeh zaslužen.

Podsjećajući da je Republika Turska jedan od glavnih investitora u Crnoj Gori, on je izrazio zadovoljstvo razvijenim ekonomskim odnosima dviju država, te iskazao spremnost turske strane za realizaciju značajnih projekata u predstojećem periodu.

Kalkavan se osvrnuo na dosadašnje značajne posjete koje su realizovane u okviru parlamentarne saradnje Crne Gore i Turske, te predložio dalje intenziviranje parlamentarnih odnosa, kroz organizovanje razmjene posjeta odbora nadležnih za vanjske poslove i grupa prijateljstva, što je predsjednik Odbora Stjepović snažno podržao.

Foto: Skupština Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA