Injac: Prema Statutu se odbori direktora ne biraju na konkursu, nismo stigli da promijenimo te akte

Odbori direktori se prema Statutu ne biraju na konkursima, nego na način koji je i do sada bio primjenjivan, koji je predviđen postojećim aktima, a koje nismo stigli da promijenimo. Nije postojala mogućnost da se raspisuju konkursi, međuti, biće raspisano za izvršne direktore preduzeća.

To je u Bojama jutra rekla gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Objasnila je da su članove odbora direktora, prema koalicionom sporazumu, predlagale partije koje čine vlast, te da će dijeliti odgovornost.

„Tačno se zna šta su dužnosti i obaveze odbora direktora. Vjerujem da su partije svjesne toga šta su očekivanja od odbora direktora i da će rezultati biti vidljivi. Ne bih voljela da u startu donosimo zaključke o nečijim kompetencijama. Njihov rad će imati veze sa planiranom revizijom stanja u tim preduzećima“, rekla je Injac.

Rekla je i da uvijek ostavlja prostor za provjeru nečijeg rada.

„Ukoliko ne budu zadovoljavali očekujem da će partije, konstituenti vlasti i građani na to ukazivati…“.

Dodala je i da ne planiraju da imenovani odbori ostanu tu sve četiri godine.

Kada je riječ o Gradskoj televiziji, Injac je rekla da će sledeće sedmice biti pozvana medijske zajednica Crne Gore kako bi se razgovaralo o Gradskoj.

„Izuzetno veliki broj ljudi, političara mi se javio i rekao da treba tražiti rešenje za Gradsku TV. Ona može biti odličan servis za građane“.

Rekla je da će saslušati mišljenje struke i da planira da na taj način rješava probleme.

„Tu vrstu odluke treba da donesemo zajedno“.

Istakla je da postoji jasna procedura kada je u pitanju oglašavanje i zapošljavanje na Gradskoj, a da je jasno da se za ovu televiziju ne treba naći političko rešenje.

Izvor: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA