Injac: Pravednije društvo iznad ličnih ciljeva

Bez obzira kojoj političkoj partiji pripadamo, žene grade snažne mostove prijateljstva čineći ovu zemlju boljim mjestom za život, saopštila je gradonačelnica Olivera Injac, na kongresu foruma žena Demokrata, prenijeli su iz Pokreta Evropa sad čija je potpresjednica.​

– Uvjerena sam da mi možemo sa mnogo jasnijim stavom graditi mostove prijateljstva i saradnje svejedno kojoj političkoj partiji pripadamo, jer mi znamo da smo došli na ovu scenu, u ovaj društveno politički ambijent da bi ovu zemlju mijenjali na bolje. Da bi naše društvo oplemenili i da bi svi zajedno živjeli u mnogo ljepšoj, srećnijoj i prosperitetnijoj zemlji, budućoj članici Evropske unije, gdje će naša djeca imati bolje prilike nego što smo možda mi imali. Treba zajednički da radimo do ostvarenja ovog cilja, mnogo većih ciljeva nego što su lični, a to je bolje, pravednije i prosparitetnije društvo Crne Gore – rekla je Injac

Odbor Pokreta Evropa sad Glavnog grada biće formiran u narednih mjesec dana. Član predsjedništva PES-a Tihomir Dragaš saopštio je da će to učiniti nakon što je bivši odbor raspušten zbog nefunkcionalnosti i kršenja statuta, kao i zbog ostavke predsjednika države na sve partijske funkcije.

image

– Odbor Glavnog grada će biti otvoren za sve koji iskreno podržavaju principe i program PES-a za Glavni grad, ali i za Crnu Goru, te žele da pruže puni doprinos u kreiranju politika koje će obezbijediti bolji kvalitet života – naveo je Dragaš.

On kaže da će se u novom odboru bez selektivnosti uvažavati stavovi svih članova.

– Iskazujem zadovoljstvo što će Glavni grad i dalje na čelu sa gradonačelnicom Oliverom Injac nastaviti da radi kvalitetno u interesu svih naših sugrađana – kaže Dragaš.

Ranije juče Dragutin Vučinić, nezavisni odbornik u Skupštini Glavnog grada, saopštio je da „zbog neutemeljenih i neprincipijelnih izjava koje su se mogle čuti od naših bivših saboraca sa gradonačelnicom Oliverom Injac na čelu, u ime za sada još neformalnog odborničkog kluba možemo reći da se ne razmatra opcija saradnje sa opozicionim strukturama u Glavnom gradu“.

image

– Drago nam je da se sada, već naše bivše kolege, pribojavaju saradnje sa DPS-om. Nadamo se da će te svoje bojazni podijeliti sa partijskim kolegama iz Vlade, koji intenzivno rade u drugom pravcu, što je i bila jedna od naših tački razlaza u PES-u – rekao je Vučinić.

Vučinić kaže da ostaju posvećeni saradnji sa odborničkom većinom u Glavnom gradu i vjeruje da će doći do dogovora uvažavajući novu konstalaciju snaga.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović na današnjoj pres konferenciji iznijeće svoj lični stav povodom trenutnih političkih dešavanja u Glavnom gradu. Pres konferencija, najavljena sa motom „Građani u centar“ je zakazana u Skupštini Glavnog grada.

Iz Skupštine Glavnog grada se očekuje i zakazivanje sjednice parlamenta. To bi bila prva sjednica u ovoj godini. Poslednja sjednica održana je 27. decembra prošle godine. Podsjećamo na zakonske odredbe da se sjednice moraju držati jednom u tri mjeseca. Uobičajeno je da se redovne sjednice održavaju 15 dana od dana zakazivanja. Dakle, već sada ulazimo u termin druge polovine mjeseca.

Pored nekoliko odbornika PES-a koji su najavili djelovanje kao nezavisni odbornici, parlament već ima odbornike koji su u odnosu na izbornu kvotu sa partijskih lista promijenili status.

foto:Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA