Injac-Medoks: Podrška UK novoj perspektivi razvoja Podgorice

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac razgovarala je sa Karen Medoks, britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori, o izazovima koje je potrebno prevazići kako bi se ubrzao razvoj Podgorice kao funkcionalne sredine uz primjenu najboljih praksi koje uključuju i prakse iz UK, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Važno je da Podgoricu transformišemo u funkcionalnu sredinu koja će služiti građanima. Počev od infrastrukture, preko sistema lokalne samouprave, pa sve do unapređenja investicionog ambijenta kako bismo učinili da grad dobije neku novu dimenziju razvoja”, kazala je Injac.

Medoks je čestitala novoizabranoj gradonačelnici konstatujući da se sve lokalne samouprave susreću za određenim izazovima koje je potrebno riješiti. Kako je kazala, raduje je i to što je žena na čelu Podgorice, vjerujući da će to donijeti novi pogled ovoj ulozi.

„Imamo dugu tradiciju prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom i radujem se daljoj saradnji sa upravom Podgorice. Imamo postojeću saradnju u oblastima poput vatrogasno-spasilačke službe, zdravstvene zaštite i vjerujem da ćemo u narednom periodu moći pronaći mogućnosti za razmjenu najbolje prakse u drugim oblastima, uključujući transport, čistu energiju i kulturne događaje“, dodala je Medoks.

Izvor: Antena M

Foto: Glavni grad

NIKŠIĆ PROGNOZA