Injac-Grubišić: Na bazi dobrosusjedskih odnosa iniciraćemo projekte na relaciji Podgorica-Zagreb

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac ugostila je Veselka Grubišića, ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori, sa kojim je govorila o mogućnostima saradnje koji će se oslanjati na pozitivne primjere po kojima Zagreb može biti model razvoja Podgorice.

“Zadovoljstvo mi je što već na početku četvorogodišnjeg mandata možemo da razgovaramo o intenziviranju saradnje sa Republikom Hrvatskom, posebno Zagrebom i gradovima sličnih geografskih i administrativnih karakteristika kako bismo dobre prakse implementirali u put razvoja Podgorice i tako poboljšali uslove života u našem gradu”, kazala je Injac.

Grubišić je novoizabranoj gradonačelnici čestitao izbor na ovu izuzetno važnu funkciju, posebno imajući u vidu složen sistem upravljanja gradom koji će zahtijevati punu posvećenost.

“Imamo iste ambicije kada je riječ o saradnji koja se odnosi na dvije zemlje, prije svega dobre susjedske odnose koji mogu inicirati realizaciju zajedničkih projekata. Želimo evropsku Crnu Goru, i kao prijatelji vaše zemlje na tom putu, spremni smo da podijelimo naše EU iskustvo”, kazao je Grubišić.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović koji je govorio o brojnim izazovima čijem rješavanju je pristupila nova gradska uprava, uz uvjerenje da će iskustvo drugih zemalja, posebno članica EU biti dragocjeno u radu Glavnog grada. 

Foto: PG Biro

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents