Injac: EBRD značajan partner za razvojne aktivnosti Glavnog grada

EBRD vidimo kao značajnog partnera u realizaciji ključnih projekata koji će uticati na brži razvoj Podgorice, kazala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Injac se, kako je saopšteno iz Glavnog grada, sastala sa Remonom Zakarijom, šefom kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori (EBRD) kako bi razgovarali o intenziviranju saradnje koja će doprinijeti transformaciji Podgorice u funkcionalnu, ekološku i održivu sredinu.

“Prioriteti koje prepoznajemo u Glavnom gradu su veoma bliski prioritetima ove međunarodne institucije i vjerujem da ćemo iskoristiti potencijal za saradnju kako bismo jačali naše kapacitete”, kazala je Injac.

Zekarija je poručio da će EBRD podržati inicijative nove gradske uprave, posebno one koje se odnose zelene investicije, bilo da se radi o energetskoj efikasnosti, sistemu javnog prevoza ili odlaganja otpada, ali i svega onoga što će pomoći razvoj Podgorice.

Sastanku su prisustvovali i zamjenici gradonačelnice Luka Rakčević i Danilo Šaranović, kao i predstavnici EBRD-a Radoslav Ralević i Selma Demirović. ​

Foto: Glavni grad

NIKŠIĆ PROGNOZA