IK Glavnog grada ostala bez zamjenika predsjednice i zamjenika člana

Izborna komisija Glavnog grada ostala je bez zamjenika predsjednika i zamjenika člana komisije jer su ostavke na ovim funkcijama podnijeli Slobodan Filipović i Alma Ljuljanaj Jovićević. Filipovića i Ljuljanaj Jovićević je u komisiji predložio DPS, a ova partija, kako je saopštio Vasilije Čarapić, predsjednik odbora za izbor i imenovanja, nije dostavila nove predloge zbog čega su oba mjesta sada upražnjena.

– Kada smo birali komisiju ja sam rekao da ova dva lica, zbog procesa koji se vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom, vjerovatno neće dočekati kraj mandata. Tada sam tražio DPS-u da ne predlaže ta lica, da ne dolazimo u ovakvu situaciju. Međutim, oni su tada insistirali na tome i sada ih evo razrješavamo – rekao je Čarapić.

Članovi odbora za izbor i imenovanje predložili su Skupštini da usvoji zaključak o prestanku mandata Danilu Šaranoviću, zamjeniku gradonačelnice, koji je imenovan za ministra unutrašnjih poslova.

Odbor je predložio Skupštini Glavnog grada da za izvršnog direktora ustanove za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci imenuje Marka Čađenovića, koji je do sada obavljao ovu funkciju u v.d. stanju. Data je saglasnost da Agencijom za izgradnju i razvoj Podgorice u narednih šest mjeseci i dalje rukovodi Dragan Senić.      

Članovi odbora dali su saglasnost da Marija Pejović Durutović bude razriješena iz odbora direktora Čistoće, a da umjesto nje novi član bude Sanja Komnenić. Sa funkcije člana odbora direktora Vodovoda razriješen je Aleksandar Nišavić, koji je u međuvremenu imenovan za izvršnog direktora, a zamijeniće ga Boško Kovačević. Promijenjen je i član iz reda zaposlenih pa će Zorana Đekića zamijeniti Dragomir Brajković.

Za predsjednicu komisije za odabir projekta valorizacije kulturne baštine na teritoriji Glavnog gradapredložena je Mirjana Marsenić Vujović, akademska slikarka, a za članove Ivana Čupić, akademska slikarka, i Duška Mačić, glavni gradski arhitekta.

Odbor je predložio Skupštini da razriješi deset članova Skupštine TOP-a jer ne obavljaju profesionalne dužnosti u Glavnom gradu i to Anu MedigovićLazarelu Kalezić, Sanju VojinovićDragutina ĐekovićaMirjanu PurićAndriju ČađenovićaVesnu PopovićRadenka Bulatovića Vojislava Markovića. Takođe, predloženi su novi članovi za Skupštinu TOP-a i to Šućo OrahovacDraženka LaketićJasna GajevićGorica VukićevićSlađana AnđušićPetar KrivokapićNikola MićunovićLidija MakridAleksandar Božović i Stevan Ražnatović. U Skupštini akcionara FK Budućnost za predstavnika Glavnog grada predložen je Mladen Ulićević.

Odbor je utvrdio nacrt javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Etičke komisije za izabrane predstavnike i funkcionere u lokalnoj samoupravi.

Novi odbornici Pokreta Evropa sad u Skupštini Glavnog grada su Dragan Radović, Bojana Savić i Tamara Rosandić. Do promjena u sastavu odborničkog kluba došlo je nakon što su za ministre izabrani doskorašnji odbornici Vojislav Šimun, koji sada vodi resor zdravlja, Anđela Jakšić Stojanović, koja je zadužena za resor prosvjete i Filip Radulović, zadužen za resor saobraćaja u Vladi Milojka Spajića. Zbog ostavki bivših odbornika došlo je i do promjena u skupštinskim radnim tijelima.

Odbor za planiranje i uređenje prostora ubuduće će voditi Dragutin Vučinić umjesto Vasilija Čarapića.

Novi odbornici, promjene u odborima

Novi odbornici Pokreta Evropa sad u Skupštini Glavnog grada su Dragan RadovićBojana Savić i Tamara Rosandić. Do promjena u sastavu odborničkog kluba došlo je nakon što su za ministre izabrani doskorašnji odbornici Vojislav Šimun, koji sada vodi resor zdravlja, Anđela Jakšić Stojanović, koja je zadužena za resor prosvjete i Filip Radulović, zadužen za resor saobraćaja u Vladi Milojka Spajića. Zbog ostavki bivših odbornika došlo je i do promjena u skupštinskim radnim tijelima.

Odbor za planiranje i uređenje prostora ubuduće će voditi Dragutin Vučinić umjesto Vasilija Čarapića.

Medojević v.d. sekretarka

Vršilac dužnosti sekretara za socijalno staranje je Marina Medojević. Medojević je osnivač humanitarne organizacije Banka hrane, a na ovoj poziciji zamijenila je Ivana Terzić.

Foto: Dan/Arhiva

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA