Ibrahimović: Obnovom nezavisnosti udarili temelje modernoj Crnoj Gori

Građankama i građanima Crne Gore u zemlji i dijaspori čestitam 21. maj, Dan nezavisnosti, jedan od najznačajnijih datuma novije istorije Crne Gore, uvjeren da smo obnovom nezavisnosti Crne Gore 21. maja 2006. godine udarili temelje modernoj Crnoj Gori, na kojima danas gradimo demokratsku, građansku, euroatlansku i evropsku državu, kao društvo jednakih šansi za sve, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović.

“Kao Bošnjak i predsjednik Bošnjačke stranke, izuzetno sam ponosan na doprinos bošnjačkog naroda i Bošnjačke stranke, te naše dijaspore u obnovi nezavisnosti Crne Gore i svim važnim političkim odlukama nakon obnove nezavisnoti, zbog kojih smo danas članica NATO saveza i država koja ima istorijsku šansu da veoma brzo postane prva naredna članica EU.

Smatrajući da su građanska prava i slobode, multikulturalnost, građansko društvo, demokratija, vladavina prava, socijalna pravda i pravo na dostojanstven život suština evropske vrijednosti i ono za šta smo, pored obnove nezavisnosti, glasali 21. maja 2006. godine, koristim ovu priliku da sve građanke i građane Crne Gore pozovem da u duhu zajedništva i okupljanja oko tih vrijednosti, bez obzira na svakodnevne izazove, političke i druge razlike, damo doprinos našoj prosperitetnoj, evropskoj budućnosti.

U to ime, još jednom svim građankama i građanima Crne Gore u Crnoj Gori i dijaspori čestitam 21. maj, vjerujući da će svakog narednog, Crna Gora biti još bolje mjesto za život svih njenih građana”, stoji u čestitki Ibrahimovića.

foto: BS

NIKŠIĆ PROGNOZA