Ibrahimović: Članstvo u EU prioritet, jedan od četiri stuba vanjske politike

Članstvo u Evropskoj uniji (EU) apsolutni je prioritet i jedan od četiri stuba vanjske politike, uz aktivno i kredibilno članstvo u NATO-u, poručio je ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Irana na nerezidentnoj osnovi, Rašidom Hasanom Pur Baieom.

Ibrahimović je upoznao ambasadora s napretkom u ključnim vanjskopolitičkim prioritetima Vlade, istakavši da je članstvo u Evropskoj uniji apsolutni prioritet i jedan od četiri stuba vanjske politike, uz aktivno i kredibilno članstvo u NATO-u, unaprjeđenje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje i jačanje uloge na multilateralnom planu.

U saopštenju dostavljenom iz MVP navodi se da je ambasador Pur Bae kazao da postoji potencijal za aktivniju bilateralnu saradnju u brojnim oblastima, posebno u ekonomiji i turizmu, ukazavši na važnost dijaloga i susreta na visokom nivou, kako bi se razgovaralo o pitanjima od interesa za građane dvije države.

Iz MVP su naveli da tokom susreta bilo je riječi i o parlamentarnoj saradnji i doprinosu grupa prijateljstva, kao i mogućnostima koje, za bližu saradnju, pružaju oblasti kulture i obrazovanja.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA