Ibrahimović će prisustvovati Molitvenom doručku u Vašingtonu

Bošnjačka stranka (BS) je saopštila da je predsjednik te partije Ervin Ibrahimović, zajedno sa suprugom, pozvan na 72. Molitveni doručak, koji će se 31. januara održati u Kapitol hilu u Vašingtonu.

Molitvenom doručku prisustvuju lideri, političari i biznismeni iz više od 140 zemalja svijeta.

– Biće to prilika da predsjednik Ibrahimović tokom bilateralnih susreta u Vašingtonu sagovornike upozna sa političkim dešavanjima u Crnoj Gori, značajnim procesima koji se odvijaju u državi i stavovima i pozicijom Bošnjačke stranke u kontekstu tih dešavanja. Takođe, tokom posjete Americi, predsjednik Ibrahimović će se sastati i sa predstavnicima brojnih udruženja dijaspore – navodi se u saopštenju.

Aktivnosti u okviru Molitvenog doručka, kako je saopšteno, biće održane u periodu od 31. januara do 2. februara, u cilju izgradnje i razvoja međunarodnih odnosa zemalja učesnica. Predstavnici država učesnica će na marginama centralnog događaja, pored međusobnih susreta, biti u prilici da se susretnu i sa američkim zvaničnicima.

– Pored održavanja više susreta, formalnih i neformalnih sastanaka, na centralnom događaju – doručku koji se održava prvog četvrtka u februaru, obraćaju se dva specijalna gosta – predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i gost čiji se identitet otkriva tek na samom događaju – kazali su iz BS.

Molitveni doručak se održava u Vašingtonu od 1953. godine, a događaju su prisustvovali svi američki predsjednici počev od Dvajta Ajzenhauera.

Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

NIKŠIĆ PROGNOZA