Ibrahimović –  Bugenhaut: Članstvo u EU Crnu Goru će učiniti ekonomski otpornijom

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa nerezidentnom ambasadorkom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Kati Bugenhaut. Sagovornici su se saglasili da dvije države njeguju prijateljske odnose, praćene aktivnim političkim dijalogom na visokom i najvišem nivou i snažnim savezništvom u okviru NATO-a.

Ministar Ibrahimović je zahvalio na podršci koju Belgija u kontinuitetu pruža evropskoj integraciji Crne Gore i podsjetio na značajan napredak ostvaren tokom belgijskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije u prvoj polovini tekuće godine, koji je potvrđen i kroz organizaciju dvije Međuvladine konferencije i dobijanje pozitivnog IBAR-a.

Kako navode u saopštenju, ambasadorka Bugenhaut je kazala da će Belgija nastaviti da podržava Crnu Goru u daljoj integraciji u EU i da afirmiše politiku proširenja, ocijenivši da će članstvo u Evropskoj uniji Crnu Goru učiniti ekonomski otpornijom i atraktivnijom za investicije.

Sagovornici su potvrdili da ima prostora za ostvarivanje intenzivnije saradnje u oblastima nauke, kulture i turizma, kao i za dalje snaženje bilateralnih ekonomskih odnosa.

foto: Vlada CG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA