Ibrahimović: Budućim generacijama umjesto žala za propuštenim šansama ostaviti bolju Crnu Goru

Budućim generacijama umjesto žala za propuštenim šansama moramo ostaviti bolju i prosperitetnu Crnu Goru, poručio je Predsjednik Bošnjačke stranke (BS)  Ervin Ibrahimović.

Iz BS je saopšteno da se Ibrahimović sastao  juče u Podgorici sa Tilmanom Kubanom, poslanikom CDU u Bundestagu, Jakovom Devčićem, direktorom Konrad Adenauer fondacije za Srbiju i Crnu Goru i Tomasom Elerbekom, članom izvršnog odbora i direktorom za vanjske poslove i održivost TUI, najveće svjetske turističke organizacije.

Susretu, kojem su prisustvovali i potpredsjednik BS Damir Gutić i međunarodni sekretar Admir Šahmanović, razgovarano je o političkim prilikama u Crnoj Gori i regiji, EU integracijama, privredi i turističkim potencijalima Crne Gore sa akcentom na neiskorištene potencijale sjevera Crne Gore, aktuelizaciji pitanja priznavanja od strane Njemačke vozačkih dozvola izdatih u Crnoj Gori i ulozi Bošnjačke stranke u odnosu na sva ova pitanja.

“Ponosan sam na način na koji naši sagovornici vide ulogu Bošnjačke stranke u EU i NATO integracijama Crne Gore i veoma ohrabren podrškom našoj politici pomirenja, stabilnosti i posvećenosti reformama na putu EU integracija. Ukazao sam na neiskorištene turističke, ali i ostale privredne potencijale kojima raspolaže sjever Crne Gore, o kojima smo upoznali naše sagovornike, te sa sagovornicima postigli saglasnost da zajedno radimo na njihovoj valorizaciji u cilju održivog razvoja sjevera, a time i cijele Crne Gore”, kazao je Ibrahimović.

Potpunu saglasnost, kako je kazao, imali su i oko pitanja EU integracija Crne Gore i podvukli da u tom procesu “niko nema pravo na opstrukcije, strančarenje i ravnodušnost”, jer je,kako su konstatovali,  članstvo Crne Gore u EU “šansa koju ne smiju propustiti Crna Gora i njeni građani kao ni EU i njene članice”.

“Budućim generacijama umjesto žala za propuštenim šansama moramo ostaviti bolju i prosperitetnu Crnu Goru”, kazao je Ibrahimović.

Foto: Bošnjačka stranka

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA