Huter: Milovićeva fašistička izjava pokazuje pravo lice Evrope sad

Visoki funkcioner pokreta Evropa sad Andrej Milović, javnosti šire poznat po provokativnom djelovanju na predizbornoj konvenciji Jakova Milatovića, koristi priču o inauguraciji predsjednika kao povod da najavi „dekontaminaciju Cetinja“, izjavio je predsjednik Odbora DPS Prijestonice Cetinje Oskar Huter.

„Kao što je Abazović danas targetirao medije, pojedince i grupe koji navodno šire vjersku i nacionalnu mržnju, tako i Milović poručuje da nema te grupe koja smije uticati na istorijske procese ‘a to je da će da se ona prava Crna Gora vrati na Cetinje’ koje će oni ‘dekontaminirati’ valjda od Cetinjana. Po ugledu na zločinački Putinov režim koji je pokrenuo akciju ‘denacifikacije’ Ukrajine, Milović besramno najavljuje dekontaminaciju Cetinja“, kazao je Huter.

Dodaje da „ako znamo da je Milović antiNATO aktivista, čiji predsjednik Jakov Milatović ne preza žrtvovati desetak Crnogoraca da bi se ostvarili njihovi politički ciljevi“, onda znamo kakvu to „pravu Crnu Goru“ on želi na Cetinju.

„Svoj odnos prema predsjedniku Milatoviću, kandidatu Beogradske patrijaršije i zagovorniku Vučićeva plana aneksije Crne Gore u tzv. Otvoreni Balkan tj. ‘srpski svet’, Cetinjani će iskazati onako kako su prije vijek dočekali jednoga njemu sličnoga – zatvorenih prozora“, rekao je Huter.

Poručio je da neće dozvoliti Andreju Miloviću i njemu sličnima da svojim, kako tvrdi, fašističkim diskursom izazovu sukobe koji su im prijeko potrebni da bi Cetinjane i Crnogorce predstavili kao pećinske nacionaliste.

„Neka Milović ne potcjenjuje Cetinjane koji su shvatili da fašista Milović želi Cetinje očistiti od antifašizma. U naš je grad dobro došao svaki dobronamjerni. Ostale dočekujemo kako zasluže. Milatovića ćemo dočekati s prezirom i ignorisanjem“, naveo je Huter.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA