Huter: Mandić je bruka onih koji su ga trulim kompromisima imenovali

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Oskar Huter kazao je da mjesto predsjednika crnogorske Skupštine „uzurpira politički poslušnik druge države“ koji je, kaže, usput i njen državljanin.

Zato, prema riječima Hutera, svaka izjava koja potiče od Andrije Mandića, pa i ona „đe on mijenja Ustav, državna obilježja i službeni jezik“, samo je nova preporuka „njegovim gazdama“ i pokušaj da se, kako kaže, u velikosrpskoj orbiti kotira bar malo bolje od svog kolege Milana Kneževića.

Zanimljivo je, kaže Huter, gledati takmičenje Mandića i Kneževića u disciplini “ko više voli Vučića, ko ima više zastava Republike Srbije u svom kabinetu, ko će ‘bolje’ mijenjati Ustav i upisivati nove službene jezike u njega.”

„Dvoboj ovih giganata velikosrpstva nas ne interesuje i vjerujemo da će samo nijanse odlučiti koji od njih će dobiti veću naklonost predśednika njihove države, koja svakako nije Crna Gora. Ipak, u ovom takmičenju Andrija Mandić ima institucionalnu prednost koju mu je omogućila  skupštinska većina izglasavši ga za predśednika Skupštine, iako je strani državljanin. Zato sve što Mandić izgovara i radi sa pozicije čelnika Parlamenta, nije njegova bruka već onih koji su ga tu, trulim kompromisima, postavili“, zaključio je Huter.

Foto: DPS 

NIKŠIĆ PROGNOZA