Huter: Đurašković da podnese ostavku

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Cetinja, Oskar Huter, komentarišući odluku dva odbornika da napuste klub odbornika „SDP i građani“ i da samostalno djeluju u radu Skupštine Prijestonice Cetinje kaže za Radio Cetinje da je „u pitanju logična posljedica načina na koji je formirana aktuelna vlast na Cetinju.”

„Prijestonicom upravlja neprirodna koalicija čiji konstituenti, u programskom i ideološkom smislu, nemaju dodirnih tačaka. Stoga, ukoliko znamo da je gradonačelnik Đurašković kampanju za lokalne izbore započeo na Belvederu, a završio u društvu sa onima koji su, nekoliko mjeseci ranije, Cetinjanke i Cetinjane urnisali gumenim mecima i šok bombama, onda je ovakav epilog očekivan“, kaže Huter.

On kaže da se danas od dvojice odbornika koji su do juče podržavali rad lokalne uprave čulo da mandat treba vratiti građanima Prijestonice.

Huter kaže da je jasno da je, „nakon što je prevario Cetinje i Crnu Goru prilikom stupanja na dužnost, gradonačelnik i drugi put izgubio legitimitet“.

„U takvoj situaciji, umjesto što ponižava sebe i funkciju koju vrši pokušajima da, iza leđa Cetinjana, ne birajući sredstva, obezbijedi podršku da produži mandat još koji mjesec, Đurašković bi trebalo da podnese ostavku na mjesto prvog čovjeka Prijestonice“, kazao je Huter.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA