Hajduković nosiocima izbornih lista: Da li na vašoj listi ima „vječitih poslanika“

Naučnik Dragan Hajduković uputio je otvoreno pismo nosiocima izbornil lista. Hajduković poziva sve nosioce izbornih lista za izbore 11. juna da javno odgovore na dva veoma važna pitanja.

– Prvo pitanje. Da li na Vašoj listi ima „vječitih poslanika“ to jest kandidata koji su od Referenduma do danas, zbirno proveli 12 ili više godina na najznačajnijim državnim pozicijama (poslanik, član Vlade, predsjednik države). Ja lično za takve liste neću glasati. Potrebno je da jednom zauvijek u političku penziju odu profesionalni političari koji su katastrofalno lošim vodjenjem države, Crnu Goru doveli na samrtničku postelju- naveo je Hajduković za portal Dan.

Drugo pitanje: „da li ste ikada shvatili više od tri decenije staru viziju koja stoji iza popularnih riječi „ekološka država“.  Da li Vam je jasno da uz viziju „ekološke države“ i uz mudro i humano vođstvo sa znanjem i patriotizmom, Crna Gora po kvalitetu života građana, može brzo postati najbolja država Evrope i svijeta“.

– Sa ovako malim brojem stanovnika na ovakvoj teritoriji, čak i drugo mjesto u Evropi i svijetu je neuspjeh i nesposobnost.  Od refrefenduma do danas je bilo dovoljno vremena da to ostvarimo. U okviru drugog pitanja, ukoliko tvrdite da ste razumjeli viziju ekološke države, da li ste spremni da to pokažete u našem jednočasovnom razgovoru pred TV kamerama. Ukoliko pokažete razumijevanje vizije „ekološke države“ i jasno kažete na koji način mislite da je pokrenete poslije izbora, podržacu Vašu listu na izborima (uz dodatni uslov sadržan u prvom pitanju, da na vašoj listi nema „vječitih poslanika“)- istakao je on.

Poručuje: „Ja neću glasati ni za jednu listu čiji nosilac ne odgovori javno na ova pitanja a vjerujem da ima još građana koji misle kao ja“.

Izvor: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA