„Gradska vlast da počne da rješava probleme građana koje je sama proizvela“

O licemjerstvu podgoričke vlasti predvođene Pokretom Evropa sad i Demokratskim frontom, najbolje govore lažni navodi, kojima žele maći fokus sa svojih katastrofalnih rezultata usljed enormnog neznanja i nesposobnosti, da je prethodna vlast u Podgorici za sobom ostavila pustoš i nered u svakom preduzeću, saopštili su iz Odbora DPS Glavnog grada reagujući na saopštenje Pokreta Evropa sad Glavnog grada.

“Da je riječ o notornim lažima kojima se koriste u okvirima svog ispraznog politikanstva, budući da im je ozbiljna politika očigledno nedostižna, u prilog govori i činjenica da im je prethodna lokalna samouprava, predvođena DPS-om, na računu ostavila više od 17 miliona eura, da u godinama kad je DPS sa svojim koalicionim partnerima vršila vlast grad bio čist i u istom nije prijetila zaraza, te da su radnici Vodovoda uredno svakog mjeseca na vrijeme primali vrijednim radom zarađenu platu”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a Glavnog grada podsjećaju da, uprkos tome što je kasa puna, ogledalo rada gradske uprave jeste i rad lokalnog preduzeća Čistoća koji se “ogleda u prepunim kontejnerima na svakom koraku i neprijatnom mirisu koji se širi glavnim gradom Crne Gore, a najbolji prikaz svijesti i savjesti podgoričke uprave jeste i to da Glavni grad ne izmiruje svoje obaveze prema Vodovodu, pa se postavlja pitanje kako očekuju od građana i privrede da to uredno čine, kad ni lokalno rukovodstvo ne pokazuje odgovornost prema ovom preduzeću”.

“Takođe, u prethodne četiri godine glavna tema u Podgorici, za razliku od danas, bio je rast kapitalnog budžeta, pa je tako prethodne godine realizovan u rekordnom iznosu od 54 miliona eura, a nažalost ove godine to može biti samo nedostižni cilj nove gradske uprave”, naglasili su u saopštenju.

Iz DPS-a Glavnog grada poručuju im da su sami sebi negativna kampanja.

“Umjesto što vi, lažni moralisti, držite nekakvo prazno slovo o radu, počnite djelima da potkrepljujete krilatice koje olako koristite u marketinške svrhe, te razumite da, pored vaših užasnih rezultata, nijesu neophodni i kakvi napori opozicije za vođenje negativne kampanje. Vi ste sami sebi negativna kampanja! I na kraju, voljeli bismo da nam odgovorite da li se Glavnim gradom upravlja iz zgrade Glavnog grada Podgorica ili ipak iz zgrade predsjedništva države Crne Gore? Značiće ovaj odgovor građanima Podgorice, a naročito članovima Glavnog odbora PES”, zaključuju u saopštenju.

NIKŠIĆ PROGNOZA