Gorčević-Meken: Uz podršku UK do najviših evropskih standarda

Pozitivni pomaci u pravosuđu, stabilna i proevropski orijentisana Vlada i funkcionalna Skupština daju nadu da će Crna Gora uskoro pokazati konkretne rezultate na djelu i ubrzati proces pristupanja EU, kazala je ministarka evropskih poslova, Maida Gorčević, koja je razgovarala sa britanskom ambasadorkom, Don Meken.

Gorčević je zahvalila ambasadorki Meken na izuzetnoj podršci te države u izgradnji kapaciteta i sprovođenju kompleksnih reformi u pregovaračkom procesu.

Kako se navodi iz kabineta Gorčević, ona je ukazala na značaj Instrumenta Plan rasta za Zapadni Balkan koji će doprinijeti kvalitetnijem i bržem sprovođenju reformi i unapređenju stanja u različitim oblastima.

„Visoka podrška građana pristupanju Crne Gore EU je snažan podsticaj da ubrzamo ovaj proces i što prije postanemo članica EU“, kazala je Gorčević.

„Ambasadorka Meken je istakla da Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje posvećeno snaženju saradnje između dvije države, kao i nastavku aktivne podrške državnim institucijama i civilnom sektoru u Crnoj Gori, posebno u oblasti vladavine prava. Poručila je da će Britanska ambasada nastaviti da sarađuje s Delegacijom EU u Crnoj Gori, kako bi obje strane na svoj način pomogle Crnoj Gori“, piše u saopštenju.

Meken je kazala da UK nastavlja da podržava Crnu Goru, kako u dijelu dostizanja najviših evropskih standarda, tako i u pogledu saradnje u okviru NATO-a.

foto:gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA