„Glasao sam protiv Radulovića jer je pod teškim optužbama“

Član Predsjedništva Demokrata i član Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) Neven Gošović kazao je da je na jučerašnjoj sjednici na kojoj je biran novi Odbor direktora CEDIS-a glasao protiv podnesenog prijedloga da se za člana Odbora izabere kandidat Vladan Radulović.

Prijedlog za njegov izbor nijesu podržala još dva člana Odbora direktora EPCG, ali je, kako kaže Gošović, isti usvojen preglasavanjem, imajući u vidu da su za izbor glasala preostala četiri člana.

„Nijesam se mogao saglasiti sa prijedlogom da se za člana Odbora izabere kandidat, bivši član Odbora direktora EPCG u vrijeme 41. Vlade Duška Markovića, protiv kojeg je u ime EPCG aktuelni predsjednik Odbora direktora EPCG MIlutin Đukanović aprila 2021. godine podnio krivičnu prijavu optužujući ga da je zajedno sa Duškom Markovićem, Dragicom Sekulić, predsjednikom i drugim članovima Odbora direktora EPCG, kao i drugim licima bio član organizovane kriminalne grupe koja je pribavila imovinsku korist privatnom subjektu – ,,Unipromu”, na štetu javnog interesa, u iznosu od blizu 17 miliona eura“, poručio je Gošović. 

Izabrati za člana Odbora direktora CEDIS-a Radulovića pod ovakvim optužbama koje su u formi krivične prijave izrečene od strane aktuelnog predsjednika Odbora direktora EPCG, u konkurenciji sa kandidatom Rajkom Radusinovićem sa, kako je naglasio Gošović, nespornim profesionalnim i moralnim autoritetom, koji se takođe prijavio na konkursu, i koga u tom postupku niko nije osporio, bilo je prosto i vrlo jednostavno pitanje za njega.

„I zato sam glasao protiv predloženog rješenja. Praksa da se pukim preglasavanjem biraju kandidati za ovako važne pozicije, a da pritom ne dobiju podršku oni koje niko ne osporava u bilo kom smislu, već oni za koje čelnik EPCG tvrdi da su članovi OKG koji su oštetili državu, je pristup koji definitivno nije poželjan i protiv kog ću uvijek dići glas jer politika preglasavanja uz ovakve hipoteke, bez obzira kako će biti okončan postupak po podnesenoj krivičnoj prijavi, ne smije biti obrazac funkcionisanja krovnih organa najveće državne kompanije u zemlji“, zaključio je Gošović.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA