„Glasanje Vlade za Rezoluciju o Srebrenici kršenje volje parlamentarne većine“

Pozdravljam odluku Andrije Mandića i Milana Kneževića da uskrate podršku i pokrenu postupak za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, kazao je međunarodni sekretat Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković. Ističe da glasanje Vlade Crne Gore za Rezoluciju o Srebrenici, uprkos činjenici da je većina parlamentarne većine protiv Rezolucije, predstavlja kršenje volje parlamentarne većine.

„Ako uzmemo u obzir da je jučerašnja sjednica u Ujedinjenim nacijama bila istorijska bitka za Vučića, Srbiju i srpski narod ma gdje god se on nalazio, logično je da je jučerašnje glasanje Crne Gore strašan udarac prije svega za predstavnike Srba u Skupštini Crne Gore. Ako je pred put za Njujork, Patrijarh srpski Porfirije davao blagoslov Vučiću, čitane molitve tokom jučerašnjeg dana i zvona zvonila na svim crkvama u Srbiji, najmanje što su Mandić i Knežević mogli da urade kao predstavnici Srba u Crnoj Gori je upravo da uskrate podršku Vladi Crne Gore“, naveo je Đuričković u saopštenju. 

Prema njegovim riječima, odluka Andrije Mandića i Milana Kneževića da uskrate podršku Vladi Milojka Spajića, logičan je i očekivan čin.

Dodaje da je i dokaz da su, bez obzira na cijenu, spremni do kraja braniti srpski narod.

Ističe da bi, koliko god se lično ne slagao sa stavovima Kneževića i Mandića, nestvarno bilo očekivati da podržavaju Vladu Crne Gore koja je, kako oni tvrde, glasala za to da se Srbi proglase za genocida narod.

„Ipak, i da se desi takav neralan scenario i nastave da podržavaju Vladu koja je, kako oni tvrde, proglasila Srbe za genocidan narod, imao bih samo reći: Su čim ćete izać pred Miloša i pred druge srpske vitezove, koji žive doklen sunca grije?”, zaključio je Đuričković.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA