GI „21.maj“: Vladajuće partije u opštinama povećale broj zaposlenih,napravili i minus od 80 miliona eura

Brojni aspekti djelovanja političkih stranaka koje su vršile ili vrše vlast su poražavajući, poručuju iz Građanske inicijative (GI) „21. maj“.

„U posljednje vrijeme to se naročito vidi kada su u pitanju lokalne uprave. Partije novog režima su uspjele da nadmaše prethodne negativne političke prakse i da dokažu da su bez premca u nekvalifikovanom upravljanju i kreiranju nestabilnih lokalnih vlasti“, kazali su oni u saopštenju.

Primjer paralize političkog sistema u Šavniku je, prema njihovim riječima – bez presedana. „Istovremeno, novorežimske stranke su obesmislile izbore i lokalnu upravu u Budvi, Andrijevici i Beranama. Dok je parlamentarna većina u Podgorici uspjela za kratko vrijeme da delegitimizuje vlast u Glavnom gradu, zbog čega raspuštanje Skupštine postaje jedini razuman politički izbor“, poručili su oni.

Kada devastiranom izbornom procesu i paralizi lokalnih vlasti dodamo, navode oni, nacionalističke i prostačke ispade poput onih u Nikšiću, Zeti,H.Novom i Pljevljima, onda je sasvim jasno u kojoj mjeri je izopačena politika novog režima postala štetna za državu i građane. 

„Dodatno, vladajuće partije u opštinama povećale su broj zaposlenih na lokalnim nivoima za oko pet hiljada i istovremeno su proizvele minuse u opštinskim kasama u iznosu od blizu 80 miliona eura. Odista, trenutno je mrtva trka u nesposobnom i haotičnom “vladanju” između NSD, DNP i Demokrata, PES, SNP i niza sitnih grupa nastalih kao proizvod defektne novorežimske politike“, zaključili su iz GI „21.maj“ u saopštenju.

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA