GI „21. maj“: Suprotstaviti se partijama koje služe tuđoj državi, kao i bleferskom DPS-u i njegovoj političkoj posluzi

Dva su pouzdana načina da najbrže obesmislite i upropastite svaku državu – prvi je da vazalnu i petokolonašku politiku učinite legitimnom, bestidnom i regularnom, a drugi je da korumpirate i kriminalizujete vlast i državne ustanove, saopštila je Građanska inicijativa „21. maj“.

„U prvom slučaju država se podriva spolja sve dok se ne preda u ruke stranoj vlasti. U drugom slučaju država se podriva iznutra sve dok ne postane propala zajednica u svojini domaćih korumpiranih i kriminalnih pojedinaca i grupa. Pritom, treba znati da se i vazalna i kriminalna politika maskiraju demokratskim obrascima, lažnim programima i patriotskim razlozima. Oba pomenuta načina razaranja države decenijama prate Crnu Goru. Izvorno su vezani još za jedinstveni DPS i tadašnje beogradske satelite. DPS je prvo kao vazal, a onda kao višedecenijski kreator i zaštitnik koruptivnog poretka razarao državu. Međutim, da bi sve bilo još gore, smjena DPS-ovog režima obavljena je uz odlučujuću ulogu vazalne i petokolonaške politike pod terenskim vođstvom SPC“, navodi se u saopštenju.

To je i razlog što je, kako kažu, „trenutno stanje tako onespokojavajuće“.

„Građani koji su izabrali političku lobotomiju stoje uz ‘vladajuću’ vazalnu i petokolonašku politiku koja je u službi Vučićevog režima ili nakon svega misle da je spas u povratku DPS-a i njegovih satelita koji nijesu pokazali minimum snage da se obračunaju sa vlastitim nasljeđem. Zato je jedino rješenje u izgradnji društvene i političke alternative koja će se jednako suprotstaviti partijama koje služe tuđoj državi kao i bleferskom DPS-u i njegovoj političkoj posluzi“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: GI 21. maj

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA