GI 21. maj: Spajić priprema još jedan pucanj u državni budžet samo da bi se podilazilo glasačima

Sniženje doprinosa za penzijsko osiguranje i značajna redukcija prihoda po tom osnovu kako bi se fiskalnom manipulacijom povećala minimalna i prosječna zarada taktika je kojom će Vlada Milojka Spajića pokušati da povrati izgubljene birače, smatraju u Građanskoj inicijativi 21. maj.

Oni upozoravaju da će se desiti još jedan pucanj u državni budžet samo da bi se podilazilo glasačima i računici da oni politički ne dobacuju dalje od pukog ličnog interesa.

„Nakon što su se Spajić i njegova rastrojena vlada iskompromitovali sa tzv. Jasenovačkom rezolucijom, u želji da minimiziraju štetu, nagovijestili su da će uskoro javnost upoznati sa za sada fantomskim programom ‘Evropa sad 2’. Prethodno podsjetimo da je ‘Evropa sad1’ bio potrošački program koji je uporište imao u povećanju javnog duga, sniženim kapitalnim investicijama i znatnom povećanju korporativnih poreza, da bi preživio samo zbog iznenadnog priliva platežnih imigranata iz Rusije i Ukrajine“, navodi se u saopštenju GI 21. maj dostavljenom medijima.

Iz ove partije očekuju da će se, kako kažu, u istom špekulantskom duhu odvijati i tzv. program ‘Evropa sad 2’.

„Da bi probao održati neuvjerljiva predizborna obećanja Spajić i njegovi fiskalni avanturisti su isključivo fokusirani na populističku politiku zarada gdje vide mogućnost da povrate izgubljene birače. Tako da je realno sniženje doprinosa za penzijsko osiguranje i značajna redukcija prihoda po tom osnovu kako bi se fiskalnom manipulacijom povećala minimalna i prosječna zarada. Time će se samo potvrditi da je ekonomska politika 44. Vlade privid, pri čemu je izvršna vlast izvan ozbiljnih makroekonomskih i privrednih mjera. Desiće se još jedan pucanj u državni budžet samo da bi se podilazilo glasačima i računici da oni politički ne dobacuju dalje od pukog ličnog interesa“, navodi se u saopštenju.

Iz GI 21. maj upozoravaju da u ovom trenutku budžetski deficit već raste, socijalno-demagoški programi su na tankim nogama, strani investitori ne dolaze dok se dio postojećih povlači, domaći privrednici grcaju u problemima, sezonalni prihodi su niske akumulativne vrijednosti, broj zaposlenih u javnom sektoru guši budžete i privredu, dok ćemo iduće godine morati vratiti preko 800 miliona prispjelog duga.

„Sve ovo iziskuje odlučan, bolan i dugoročno podsticajan i stvaralački razvojni, ekonomski i fiskalni program što je potpuna suprotnost trenutnim fiktivnim i demagoškim javnim politikama“, zaključuje se u saopštenju.

foto: GI „21. maj“

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA