GI 21. maj: Milatovićev komentar o izvještaju EK potvrđuje da je CG u beznadežnom položaju

Ovogodišnji izvještaj Evropske komisije najbolja je potvrda nastavka antievropske politike tzv. avgustovske većine, ocijenili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“Abazovićeva vlada je samo nastavila tamo đe je stala Krivokapićeva vlada i za rezultat imamo demontiranu državu i razoreno društvo, baš onako kako je želio njihov mentor iz antizapadne Srbije. Svi oni koji iole pamte noviju  crnogorsku politiku znaju da se pogubne razmjere tzv. avgustovske većine mogu uporediti samo sa devastacijom Crne Gore iz vremena vladavine jedinstvenog DPS-a i njegovih podložnika iz tadašnjih velikosrpskih stranaka”, kažu u GI 21. maj.

Dodaju da „kada je riječ o tzv. napretku Brisel je i ovoga puta ponovio da je Crna Gora ostalo tamo gdje se zamrzla još 2017. godine.“

“I dalje imamo mlaka priznanja o spoljnopolitičkoj usklađenosti i  nedvosmislene kritike propale unutrašnje politike. Ponovo je rečeno da nema napretka prema EU bez zatvaranja poglavlja koja se odnose na vladavinu zakona. Tamo gdje se DPS zaglavio sa kriminalnim klanovima i korupcijom nastavila je i otrcana avgustovska većina služeći  interesima najmalignije crkve i najkorumpiranijeg režima na Balkanu”, piše u saopštenju GI 21. maj.

Pritom, napominju, „kada se čuje Milatovićev komentar o izvještaju onda je još jasnije zbog čega je Crna Gora u beznadežnom položaju.“

“Predsjednik razdržavljene države svaki put kada se javno oglasi izgovori političke besmislice, tako da je ovoga spočitao Briselu da još nije svjestan “istorijskih dometa” demokratske smjene vlasti, iako je ta promjena proizvela već tri degenerativne vlade”, zaključuju u GI 21. maj.

Foto: GI 21. maj

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA