GI „21.maj“: Milatović sebe predstavio kao Vučićevog advokata

Novoizabrani predsjednik Crne Gore je u nedavnom razgovoru sa bečkim „Standardom“ još jednom ogolio svoja razmišljanja i sebe očekivano predstavio kao Vučićevog advokata i batlera državne crkve Srbije, poručili su predstavnici Građanske inicijative „21.maj“, predsjednik Savjeta Miodrag Živković i izvršni koordinator, Rade Bojović.

„Potvrđuje se da je Crna Gora za predsjednika dobila inferiornog političara sa hibridnim identitetom i istorijskim obrazovanjem iz velikosrpskih propagandnih priručnika. Porazno je za predsjednika crnogorske države da mu je najveći domet servilnost prema iskompromitovanom srpskom autokrati i šešeljevskom manipulatoru“, poručuju Živković i Bojović. 

Zato, kako kažu, i ne čudi Milatovićeva spremnost da Crnu Goru po svaku cijenu gurne u propali Vučićev projekat ciničnog naziva “Otvoreni Balkan”, pri čemu se radi o regionalnoj ujdurmi koja je u svakom pogledu suprotna državnim interesima Crne Gore.

„Već sada se može konstatovati da Milatović, kao notoran proizvod oživljene crnogorske marionetske politike od prije tri decenije, izgleda groteskno na mjestu predsjednika međunarodno priznate i suverene države. Prirodno je onda i bilo da inauguraciju izmjesti sa prijestolnog Cetinja i pobjegne u Podgoricu. Iako bi, sudeći po politici koju baštini, bilo najprirodnije da je zakletvu položio u nekoj od beogradskih opština“, zaključuju Živković i Bojović. 

Izvor: Antena M

NIKŠIĆ PROGNOZA