GI 21. maj: Crnogorske vlasti najnesposobnije i najneodgovornije u jugoistočnoj Evropi

Političke prilike na državnom i opštinskim nivoima nedvosmisleno potvrđuju da su crnogorske vlasti najnesposobnije i najneodgovornije u jugoistočnoj Evropi, smatraju u Građanskoj inicijativi 21. maj.

“Od crnogorske državne politike teško je naći gori regionalni primjer kada je riječ o odsustvu kredibiliteta i kompetentnosti, dok su vladajuće partije bez konkurencije u pogledu servilnosti prema odvratnom beogradskom režimu. Tu ništa ne mijenja ni činjenica što Brisel “silom na sramotu” gura Crnu Goru prema EU”, kažu u GI 21. maj.

Pritom, dodaju, ukupne društvene i političke prilike dodatno pogoršava traumatizovana i beznadežna parlamentarna opozicija.

“A da bi sve bilo još “impresivnije” većinski dio biračkog tijela niti vidi dalje od ličnog interesa, niti dobacuje dalje od povlađivanja partijama i njihovim efemernim liderima. Zato je prvorazredni etički, prosvjetiteljski i patriotski zadatak svaki oblik aktivizma koji doprinosi nestajanju aktuelne političke klase”, smatraju u GI 21. maj.

Istovremeno, poručuju, nužno je izvrgnuti ruglu birače čiji se motivi svode na lične interese ili klero-nacionalističke i desničarske bedastoće.

“Zato je neophodna bespoštedna kritika podaničkog odnosa prema trulim partijama i njihovim lažnim i marionetskim programima, baš kao što javni angažman gubi svaki smisao ako ne podrazumijeva i raskrinkavanje niza opskurnih i nedostojnih političara koji svakodnevno obesmišljavaju bilo kakav napredak u Crnoj Gori”, zaključuju u GI 21. maj.

foto: GI 21. maj

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA