Gegaj: Izjave Dačića i Vučevića besmislene, ovakva priča dovela do ludila devedesetih

Izjave ministara u Vladi Srbije, Dačića i Vučevića, su bezmislene i neukusno je komentarisati. Nažalost ovakva piča je dovela do ludila čitav region 90 godina. Crna Gora je u to vrijeme čuvala mir i dala primjer svima da nacionalna i šarolika država nije smetnja za razvoj nego resurs koji doprinosi bržem i efikasnim razvoju, ocijenio je za portal Dan funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj.

– Uvjeren sam da Crnoj Gori ne prijeti nikakva opasnost od Albanaca ma gdje oni živjeli. Po meni, teza o velikim državama je anahrona, jer živimo u vremenu kada balkanski narodi ĉine zajednice raznih država i samim tim nema nacionalne države na Balkanu. Ideja proširenja i promjena nacionaknih i etničkih granica na Balkanu, te u tom kontekstu različitih koncepata „velikih država“ dio su retrogradnje politike iz prošlosti – kazao je Gegaj.

Kako je dodao, u svim dosadasnjim izjavama albanski zvaničnici, kako u Albaniji tako i u Makedoniji i na Kosovu, ističu da su granice na Balkanu nepromjenjene,te u prvi plan stavljaju značaj dobrih odnosa sa Crnom Gorom. 

– Albanci u Crnoj Gori su uvijek bili lojalni državi u kojoj žive,davali su značajan doprinos njenom razvoju i punog srca učestvovali u obnovi nezavisnosti – naglasio je on.

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA