„Formiranje političkog pokreta u toku“

Bivši ministar pravde Marko Kovač saopštio je da vidi prostor za političko angažovanje, te da je u toku formiranje političkog poketa.

„Vidim prostor za političko angažovanje, proces formiranja političkog pokjreta je u toku. Vremenska odrednica je uslovljena određenim političkim procesima koji se dešavaju i u glavnom gradu i generalno“, istakao je Kovač u jutarnjem programu „Dobro jutro Crna Goro“. 

Kaže i da je evidentno da je raspadom PES-a došlo do velikih nesuglasica između te dvije frakcije, i da su očigledno rukovodeće pozicije uzrok krize u Glavnom gradu.

U slučaju „Tunel“ treba sačekati kako će se istraga završiti, i da je najvažnije pronaći nalogodavce.

„Dosadašnji period bio je pun određenih medijskih manipulacija o tome kako se potupak dogodio. Sačekajmo da viidmo kako će se istraga završiti, mislim da neće biti onako kao što neki uporno navijaju da se desi“, kaže Kovač.

Prema njegovim riječima, u dosadašnjem toku postupka osumnjičeno je devet lica odkojih se tri nalaze u bjekstvu.

„Za neka lica otpala je sumnja da su počinili krivično djelo, međutim najbitnije je da se otkriju nalogodavci obzirom da prema onome što su tada bila saznanja, radi se o ozbilnim motivima za izvršenje ovog krivičnog djela“, saopštio je Kovač.

Osvrnuo se na tvrdnje da su boravkom na licu mjesta, on i tadašnji premiejr Dritan Abazović kontaminirali dokaze, i istakao da smatra da je „naš medijski prostor kontaminiran besmislicama i poluinformacija, koje su vaši gosti juče izrekli“.

„Zvanično saopštenje rukovodioca ODT-a bilo je da je uviđaj završen dan ranije, i svi predmeti koji su važni tužilaštvu su izuzeti i u odnosu na njih se rade vještačenja. Mi smo ušli uz prisustvo rukovodilaca policije, a taj događaj poslužio je nekima spinuju“ istakao je Kovač.

Kaže da se manipuliše se da su zatrpavanajem tunela pokušali da pomognu oslobađanju nekih lica kasnje.

„Nakon što smo dobili odobrenje tužilaštva i ostalih nadležnih organa da to neće ugroziti tok postupka“, kaže Kovač.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA