Marković: Kredibilna istraživanja govore da je SEP snažna partija na državnom nivou

U Plavu je danas formiran Inicijativni odbor Stranke evropskog progresa. Ovim povodom okupili su se osnivači stranke iz Plava, kao i brojni građani i simpatizeri našeg političkog projekta. Za koordinatora IO određen je dipl. biolog Vehbija Šabović.

Na sastanku je bilo riječi o ranije pokrenutim i završenim projektima 41. Vlade Crne Gore na čijem čelu je bio Duško Marković, što je period koji se prepoznaje kao garancija za ubrzani razvoj Plava.

Podsjećanja radi, samo neki od projekata bili su: Trg u Plavu u koji je uloženo pola miliona eura, Ribarska i Prnjavorska ulica za koje je potrošeno preko 700 hiljada eura, izgradnja puta Plav-Vojno Selo-Gusinje preko 3,5 miliona eura, projekat sanacije Plavskog jezera i izrade idejnog projekta puta Plav-Dečani preko Bogićevice i više projekata u sportsku i obrazovnu infrastrukturu koja je uključivala i početak radova na Domu za stare, ali i izgradnji puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka koji je značajno približio Plav Podgorici, kao i probijanju tunela kroz Jelovicu.

,,Već četiri godine u Crnu Goru nije došao ni jedan investitor, a svi ozbiljni su je napustili. Država nema svoje investicije, a posebno ne na sjeveru’’, kazao je Marković, te istakao da je omladini ovog kraja uskraćena mogućnost da ostanu ovdje, rješavaju svoju egzistenciju i grade kvalitetan i uspješan zivot.

Stranka evropskog progresa u svom programu ima potrebu i motiv da zaustavi devastaciju države i društva, promoviše pristojnost i vaspitanje u javnom dijalogu i poštuje razlike između naših građana.

“Želimo da dobijemo povjerenje građana, ne na animozitetu prema drugom i drugačijem, nego na superiornosti naših ideja i naše politike. Želimo da naše znanje i sposobnosti potvrdimo u stvaranju kvalitetnog obrazovanja, zdravstva, jačanja naših kulturnih raznolikosti, povezivanja Plava unutar Crne Gore, ali i sa njegovim okruženjem kvalitetnom putnom infrastrukturom.

Mi ne želimo da sa dijasporom imamo protokolarne i sezonske odnose. Želimo dijasporu ovdje, da ima gdje da se vrati, da može ovdje kao i vani da stvara i da ih država poštuje svakog dana u godini, a ne samo u danima dijaspore. Na tome će raditi naša stranka zajedno sa vama u Plavu.

Mislim da možete i da želite da našu stranku učinite snažnom i da na prvim narednim lokalnim izborima uđemo u lokalni parlament i presudno djelujemo u interesu Plava i njegovih građana. Kredibilna istraživanja već govore da je Stranka evropskog progresa snažna i kredibilna parlamentarna stranka na državnom nivou”, zaključio je Marković

Foto: SEP

NIKŠIĆ PROGNOZA