Evropski tim za Nikšić: Demonstracija (ne)moći većine u SO Nikšić

Iz Kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“ saopštili su da sjednica Skupštine opštine(SO) Nikšić, čiji je nastavak bio zakazan za jutros u 9 h, nije održana usljed nedostatka kvoruma.

„Sva neozbiljnost, neodgovornost i bezobrazluk ove vlasti manifestuje se u tome što, nedostatak kvoruma, odnosno nedolazak odbornika i odbornica vlasti na sjednicu, pokušavaju uzaludno da pravdaju time što imaju obaveza na državnom nivou. Pitamo jesu li te obaveze uhljebljenja po dubini i širini?O njihovom odnosu prema građankama i građanima Nikšića, najbolje govori činjenica da su nesposobni da obezbijede uslove za nesmetan nastavak sjednice, naročito kad se uzme u obzir činjenica da su na dnevni red sjednice, koja je zakazana na zahtjev opozicije zbog Predloga za razrješenje Marka Kovačevića, a povodom nezapamćenog govora mržnje, nakalemili i tačke, koje nijesu blagovremeno uspjeli da završe. Pa pošto gospoda nijesu imala demokratskog kapaciteta da 3 minuta saslušaju obraćanje opozicije, nakon skidanja tačke sa dnevnog reda, ogolili smo svu njihovu bahatost, kao i istinu da smo u više navrata mi bili ti, koji smo, radi građana, obezbijedili kvorum i nesmetan rad Skupštine“,naglasili su u saopštenju.

Danas smo pokazali da obezbjeđivanje kvoruma, od strane bahate većine ne ide tako lagano, jer građani Nikšića im svakako nijesu na prvom mjestu, već fotelje i dijeljenje plijena u vidu privilegija i pozicija.

NIKŠIĆ PROGNOZA