Evropski savez: Najveći interes za građane Podgorice je da se Dajković i slični uklone sa pozicija odlučivanja

Najveći javni interes za građane Podgorice je, ne da se ukloni Titova bista, već da se Vladislav Dajković i slični uklone sa pozicija bilo kakvog odlučivanja u Glavnom gradu, saopštili su odbornici Evropskog saveza Miloš Mašković, Budimir Mugoša, Jovana Drobnjak, Biljana Ćulafić i Milica Lekić.

Kazali su da je Dajković, sa svojih 0.1 odsto, „samo neprikriveni megafon destruktivne i primitivne politike koja bi da ruši spomenike, a kome legitimitet daju tzv. evropejci, a u stvari poslušnici takve politike iz Pokreta Evropa sad“.

„Dobro je da odmah znaju: Podgorica neće biti četnička palanka, već kao i vazda grad antifašizma i simbol građanske Crne Gore. Znamo da bi, kad bi ih zapalo malo više vlasti, oni rušili sve što ima veze sa antifašizmom i Crnom Gorom. Evo su krenuli sa najavom rušenja spomenika od Lovćena do Podgorice ali neka znaju da im, dok je Evropskog saveza i antifašističke Crne Gore, to nikad neće proći“, piše u saopštenju koje je dostavila Socijaldemokratska partija (SDP).

„Ali dobro je da im se bliži kraj i da će građani na skorim vanrednim izborima u Podgorici koaliciju PES-a, Mandića i Dajkovića poslati u opoziciju“, zaključuje se.

Foto: Evropski savez

NIKŠIĆ PROGNOZA