Edštadler: EU nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana

Tokom radne posjete Beču gdje učestvuje na Bečkom ekonomskom forumu, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj sastao se sa austrijskom ministarkom za evropska pitanja Karolinom Edštadler, koja je istakla da će Austrija nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju.

Edštadler je, kako je saopšteno, uputila čestitke na izboru i poželjela Đeljošaju uspjeh na realizaciji programa rada 44. Vlade. Edštadler je rekla da je politika proširenja na Zapadni Balkan jedan od glavnih prioriteta.

“EU nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana” istakla je Eštadler.

Đeljošaj se zahvalio na kontinuiranoj podršci Austrije u procesima integracije. On je istakao da je 44. Vlada Crne Gore kredibilan partner Austriji i drugim državama članicama, te kazao da integracija u EU nema alternativu.

“Posvećeni smo preduzimanju neophodnih koraka za reformu, postizanje ekonomskog rasta i ispunjavanje evropskih standarda u svim oblastima”, poručio je Đeljošaj.

Sagovornici su se saglasili da će nastaviti bilateralnu i multilateralnu saradnju na temeljima tradicionalno dobrih odnosa dvije zemlje.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA