Dukaj: Rožaje predstavlja primjer kako se čuva i njeguje multikulturalnost i multietničnost

Ministar javne uprave Maraš Dukaj čestitao je 30. septembar, Dan opštine Rožaje, predsjedniku te opštine Rahmanu Husoviću  i predsjedniku Skupštine opštine Rožaje, Almiru Avdiću.

„Opština Rožaje tradicionalno predstavlja primjer kako se čuva i njeguje multikulturalnost, multietničnost. Harmonija različitosti i zajedništvo, jesu put za  prosperitet  zajednice. Vjekovima, dobri odnosi među narodima u očuvanju tradicije i karakterističnih obilježja tih krajeva opstaju i čine ovu opštinu bogatom velikim civilizacijskim vrijednostima, koje su na žalost, u svakoj krizi na ispitu“, kazao je Dukaj. 

Prema njegovim riječima, građani Rožaja, su predani očuvanju životne sredine i biodiverziteta, dajući sada ovoj opštini raznovrsnu i autentičnu turističku i investicionu šansu za realizaciju projekata od značaja za unapređenje.

„Opština Rožaje je postigla značajan uspjeh u reformi javne uprave, unapređenju administracije, kao i podršci projektima i inicijativama građana, odgovarajući na pravi način na njihove potrebe. Posebno me raduje činjenica da sam prije nekoliko dana prisustvovao otvaranju renovirane osnovne škole u Dacićima, koja je osavremenila i unaprijedila uslove za učenje i obrazovanje učenika ove škole, što i predstavlja ostvarenje jednog velikog cilja, kojem sam, još od 2015.godine kao pomoćnik ministra prosvjete, bio maksimalno posvećen“, dodao je on. 

Kako je kazao, Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Rožaje u unapređenju pružanja elektronskih usluga, kao i u uspostavljanju saradnje u oblasti digitalne transformacije i e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne javne uprave.

„Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Opštine Rožaje, još jednom čestitam 30. septembar“, kazao je ministar Dukaj.

Foto: MJU

NIKŠIĆ PROGNOZA