Dukaj: Osmisliti puteve prosperiteta

Crna Gora treba hrabro da se suoči sa izazovima, kako bi osmislila puteve prosperiteta, odlučno čuvajući državu i njene nacionalne interese, poručio je ministar javne uprave Maraš Dukaj u čestitci povodom Dana nezavisnosti.

On je podsjetio da je 21. maja 2006. godine donijeta važna odluka – da se gradi moderna, demokratska, slobodarska i pravedna Crna Gora.

Prema riječima Dukaja, toj odluci, albanski narod, iz kojeg dolazi, dao je nepodijeljenu podršku.

„U državi sa viševjekovnom slavnom tradicijom, 17 godina je relativno malo, ali dovoljno da prepoznamo postignute vrijednosti, i da se hrabro suočimo sa izazovima, kako bismo osmislili puteve prosperiteta nas i naših potomaka, odlučno čuvajući svoju državu i njene nacionalne interese“, kazao je Dukaj.

On je poručio da Dan nezavisnosti treba da objedini oko ideje da će generacije koje se rađaju u nezavisnoj Crnoj Gori, umjeti da njeguju međusobno poštovanje različitosti, „kao bogatstvo koje nas čini jačima i boljima, a kojima se Crna Gora vjekovima ponosila“.

„Imajmo snage i mudrosti da ozbiljno promišljamo i lično doprinosimo međusobnom povjerenju i napretku, kako bi Crna Gora uskoro bila dio velike zajednice slobodnih evropskih naroda i država“, poručio je Dukaj.

Izvor: Mina

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA