Dukaj: Opština Tuzi primjer dobrog upravljanja i efikasne administracije za cijeli region

Ministar javne uprave u tehničkom mandatu Maraš Dukaj, čestitao je 1. septembar Dan opštine Tuzi predsjedniku Opštine, Niku Đeljošaju i predsjedniku Skupštine opštine te opštine, Fadilu Kajošaju.

Dukaj je kazao da mu je veliko zadovoljstvo da svim građankama i građanima Opštine Tuzi, u ime Ministarstva javne uprave, kao i u svoje lično ime, uputi najsrdačnije čestitke povodom 1. septembra, Dana opštine.

„Opština Tuzi je primjer dobrog upravljanja i efikasne administracije za cijeli region. Za veoma kratko vrijeme, od sticanja statusa punopravne opštine, ova opština je dostigla najviši nivo razvoja, otvarajući  fabrike, izgrađujući putnu i vodovodnu infrastrukturu, otvarajući mnogo novih radnih mjesta i podižući životni standard svih građana. Sama činjenica da je opština Tuzi za četiri godine povećala svoj budžet na nivo od 512%, dovoljno govori o velikom napretku postignutom u ovoj opštini“, naveo je on. 

Procvat kulturno-umjetničke djelatnosti, promocija i jačanje statusa mladih, pomoć ženskom preduzetništvu, posvećenost adekvatnom obrazovanju, podrška sportu i izgradnja novog gradskog stadiona, velika podrška poljoprivredi i stočarstvu samo su, prema njegovim riječima, neki od aspekata uspjeha opštine Tuzi.

„Izgradnja novog parka u Tuzima po evropskim i savremenim standardima, pružiće priliku mladima, djeci i svim građanima, da u prijatnom ambijentu provode slobodno vrijeme u šetnji, igri, treniranju ili druženju. Danas su Tuzi jedna od opština sa najvećim brojem infrastrukturnih projekata. Vjerujem da rukovodstvo ima viziju ali i intelektualne, preduzetničke i druge potencijale da  Opštinu Tuzi učini  prijatnim mjestom za udoban život svih građana i građanki“, rekao je on. 

Poručio je da Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom Opštini Tuzi u pravcu digitalne transformacije i decentralizacije lokalnih samouprava, u skladu sa najsavremenijim međunarodnim standardima.  

„Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Tuzi, još jednom čestitam 1. septembar“, kazao je Dukaj.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA