Dukaj: Milatović još nije raspisao izbore u Andrijevici

Iako su konačni izbori za odbornike u SO Andrijevica utvrđeni 6. juna 2024. godine, predsjednik Crne Gore nije danas raspisao izbore, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj na društvenoj mreži X.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">MJU je dalo mišljenje i SO AN i BD da rokovi za konstituisanje SO teku od momenta objavljivanja konačnih rezultata izbora u ,,SL CG-opštinski propisi“. <br>Iako su konačni izbori za odbornike u SO AN utvrđeni 06.06.2024. g., Predsjednik 🇲🇪 nije danas raspisao izbore (1/2)</p>&mdash; Marash Dukaj (@mdukaj1) <a href="https://twitter.com/mdukaj1/status/1820816484894974052?ref_src=twsrc%5Etfw">August 6, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Dukaj je podsjetio da je Ministarstvo javne uprave (MJU) dalo mišljenje skupštinama opština Andrijevica i Budva da rokovi za konstituisanje SO teku od momenta objavljivanja konačnih rezultata izbora u “SL CG-opštinski propisi.

„Preduzimamo sve mjere iz svoje nadležnosti u cilju pravilne i jednake primjene propisa u svim opštinama, čime obezbjeđujemo pravnu sigurnost, transparentnost, predvidljivost i opravdana očekivanja građana i učesnika izbornog procesa. Smatramo da je suvišno i nepotrebno dovoditi u pitanje ono što je pravno i objektivno nesporno, a što je jasno regulisano važećim zakonima“, naveo je Dukaj na mreži X.

Foto: MJU

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA